Rețetă

Ravioli cu ricotta și spanac

Ravioli cu ricotta și spanac - Galbani
Mod de preparare

Cerneţi făina, faceţi o gropiţă în ea şi puneţi acolo ouăle bătute, un vârf de cuţit de sare şi o lingură de apă călduţă. Amestecaţi cu furculiţa, apoi frământaţi energic timp de 10 minute, până când aluatul devine elastic şi neted. Formaţi o bilă din aluat, înfăşuraţi-o în folie transparentă şi lăsaţi-o aproximativ 1 oră.

Spălaţi spanacul de mai multe ori şi înăbușiți-l câteva minute cu apa rămasă pe frunze după spălat. Scurgeţi-l bine şi tocaţi-l. Adăugaţi Ricotta Galbani, ouăle, puţină nucşoară răzuită, sare şi piper. Amestecaţi cu atenţie ingredientele până când obţineţi un amestec omogen.

Împărţiţi aluatul în patru bucăţi şi cu ajutorul unei maşini de paste faceţi din fiecare bucată o foaie netedă. Pe lungimea foii aşezaţi grămăjoare de umplutură de mărimea unei cireşe, la o distanţă de 4 cm. Aşezaţi deasupra o foaie de aluat şi apăsaţi cu degetele de jur împrejurul umpluturii pentru a permite ieşirea aerului şi pentru a lipi perfect aluatul.

Formaţi ravioli (pătrate sau dreptunghiulare) tăind aluatul cu o rotiţă dinţată, apoi puneţi-i pe o pânză presărată cu făină.

Puneţi-i în multă apă clocotită cu sare și lăsați-i să fiarbă câteva minute. Scoateți-i cu o spumieră.