Paste cu vinete - Galbani
Mod de preparare

Fierbeţi roşiile în apă clocotită câteva secunde, puneţi-le sub jet de apă rece, curăţaţi-le de coajă, scoateţi seminţele şi tocaţi roşiile.

Încingeţi uleiul în tigaie, adăugaţi ceapa tocată şi usturoiul şi prăjiţi-le puţin. Când usturoiul începe să se rumenească, adăugaţi pulpa de roşii, un fir de busuioc, sare şi piper. Dați focul mai mare şi fierbeţi sosul o jumătate de oră.

Spălaţi vinetele, tăiaţi-le codițele şi, fără să le curăţaţi de coajă, tăiaţi-le în felii de aproximativ jumătate de centimetru. Prăjiţi vinetele în ulei câteva minute, apoi scurgeţi-le.

Tăiaţi Mozzarella Galbani în felii foarte subţiri şi tocaţi busuiocul mare.

Fierbeţi pastele pe jumătate, scurgeţi-le şi adăugați trei sferturi din sosul de tomate.

Ungeţi cu unt un vas de Yena dreptunghiular şi aranjaţi în straturi pastele, vinetele, Mozzarella Galbani şi busuiocul, până terminaţi toate ingredientele. Presăraţi brânză, acoperiţi totul cu sos şi la sfârşit introduceţi vasul în cuptorul preîncălzit la 220°C, timp de douăzeci de minute.

Lăsaţi preparatul să se răcească zece minute înainte de a-l servi. Poftă bună!