Rețetă

Plăcintă cu ricotta, anghinare și șuncă

Plăcintă cu ricotta, anghinare și șuncă - Galbani
Mod de preparare

Pregătiți anghinarele tăind spinii și îndepărtând petalele dure exterioare. Apoi, secționați-le în jumătate, îndepărtați puful și tăiați-le în felii subțiri.

Spălați cimbrul și pătrunjelul și tocați mărunt.

Încălziți câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și adăugați ierburile și un cățel de usturoi.

Lăsați aromele să se amestece câteva minute, apoi adăugați bucățile de anghinare, sare și piper și gătiți la foc mic până ce acestea se înmoaie (puneți câteva polonice de apă fierbinte în timp ce gătiți, dacă este necesar). Lăsați totul la răcit, apoi scoateți usturoiul.

Într-un castron, amestecați Ricotta Galbani cu oul întreg și gălbenușul, cuburi de brânză Edam, trei sferturi din șuncă tăiată felii și jumătate din anghinare. Se adaugă sare și piper.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt, așezați aluatul și tăiați pe margine cu un cuțit ascuțit pentru a elimina excesul. Înțepați aluatul cu o furculiță, turnați amestecul și nivelați bine.

Decorați plăcinta cu restul de șuncă si anghinare. Coaceți în cuptor la 180 ° C pentru aproximativ 40/45 minute. Lăsați la răcit. Serviți preparatul cald.