Rețetă

Chiftele cu ricotta, baby spanac și lămâie

Chiftele cu ricotta, baby spanac și lămâie - Galbani
Mod de preparare

Spălați cu grijă spanacul, îndepărtați codițele și gătiți ușor într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei de măsline și un praf de sare până se înmoaie. Apoi, lăsați la răcit.

Îndepărtați coaja feliilor de pâine, apoi într-un blender, amestecați feliile de pâine cu oul, Parmigiano Reggiano Galbani și busuiocul.

Amestecați carnea tocată de pui cu Ricotta Galbani, coaja de lămâie și spanacul (tocat și stors bine), un praf de sare, piper și nucșoară după gust. Adăugați câte puțin pesmet și amestecați până se omogenizează.

Cu mâinile umede, luați o parte din amestec și faceți o bilă de mărimea unei nuci.

Prăjiți chiftelele în câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă până se rumenesc. Întoarceți-le pentru a le găti pe toate părțile. Acoperiți și continuați să gătiți încă aproximativ 20 de minute.

Preparatul se servește fierbinte.