Rețetă

Tiramisu cu smochine şi miere

Tiramisu cu smochine şi miere - Galbani
Mod de preparare

Tăiaţi smochinele proaspete în felii mici şi smochinele uscate în cubuleţe.

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi energic gălbenuşurile cu zahărul pudră până când se albesc, încorporaţi Mascarpone Galbani, cubuleţele de smochine uscate şi mierea.

Încorporaţi treptat şi albuşurile bătute spumă.

Luaţi un pahar, puneţi brioşa pe fundul acestuia şi feliile mici de smochine proaspete pe margine, de jur împrejur, apoi umpleţi cu compoziția de mascarpone.
Puneţi la frigider câteva ore, ideal între 12 şi 24 de ore.

Ornaţi cu dulceaţa de smochine. Această reţetă poate fi făcută şi cu caise sau prune uscate.