Spirale din foietaj - Galbani
Mod de preparare

Întindeţi foietajul pe suprafaţa de lucru din lemn, apoi spargeţi oul într-un bol,
bateţi-l şi ungeţi cu el toată suprafaţa aluatului, cu o pensulă de bucătărie.

Puneţi boia de ardei dulce pe un sfert din suprafaţa aluatului, seminţele de mac pe alt sfert şi seminţele de susan pe ultimul sfert, apoi presăraţi uniform Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani răzuit.

Tăiaţi aluatul în lungime, pentru a obţine dreptunghiuri cu lăţimea de 2 cm şi lungimea de 10 cm, luaţi fiecare dreptunghi şi rulaţi-l în jurul propriei axe în spirală, ţinând un capăt fix şi rotindu-l pe celălalt. Aşezaţi fiecare spirală în tava tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 10 minute.

Serviţi spiralele reci, ca aperitiv sau garnitură.