Rețetă

Paste cu nuci şi Gorgonzola D.O.P. Galbani

Paste cu nuci şi Gorgonzola D.O.P. Galbani - Galbani
Mod de preparare

Încingeţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi puţin ceapa tocată şi căţelul de usturoi zdrobit. Adăugaţi sare şi când ceapa începe să se rumenească, stingeţi cu vin şi fierbeţi până când acesta se evaporă.

Scoateţi căţelul de usturoi, adăugaţi Gorgonzola D.O.P. Galbani şi fărâmiţaţi cu furculiţa pentru a obţine o compoziţie omogenă.

Între timp, fierbeţi pastele, apoi scurgeţi pastele fierte pe jumătate şi prăjiţi-le în tigaie alături de cremă, adăugând un vârf de cuţit de piper şi câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Serviţi pastele fierbinţi, presărate cu nuci tocate.