Vinete cu parmezan - Galbani
Mod de preparare

Tăiaţi vinetele în felii de aproximativ 3-4 milimetri, daţi-le prin făină şi prăjiţi-le în mult ulei încins, apoi scurgeţi-le. Adăugaţi sare la sfârşit.

Prăjiţi ceapa tocată în puţin ulei, adăugaţi sosul de roşii şi două frunze de busuioc. Daţi-le în clocot, apoi daţi focul la mic, adăugaţi sare şi fierbeți încă 10 minute, până când sosul se îngroaşă.

Tăiaţi Mozzarella Galbani în felii.

Puneţi două linguri cu sos într-o tavă şi aranjaţi primul strat de vinete. Puneţi pe fiecare felie o bucată mică de Mozzarella Galbani, puţină brânză răzuită Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani şi puţin piper măcinat. Acoperiţi cu alte felii de vinete şi adăugaţi mult sos. Continuaţi astfel până terminaţi ingredientele.

La sfârşit puneţi sos şi presăraţi din abundenţă cu Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani.

Coaceţi în cuptor la 200°C timp de 30-40 minute. Lăsați puțin la răcit înainte de a servi.