Pizza Margherita - Galbani
Mod de preparare

Dizolvaţi drojdia şi zahărul într-o ceaşcă cu apă călduţă, iar sarea într-o altă ceaşcă cu apă.

Aşezaţi făina pe suprafaţa de lucru, dându-i forma clasică de movilă. Faceţi o gropiţă în mijlocul acesteia şi puneţi în ea apa cu drojdia şi apa cu sarea, apoi uleiul şi începeţi să frământaţi energic, adăugând apă şi făină dacă este necesar.

Frământaţi cu putere până când obţineţi un aluat neted şi elastic și puneţi-l într-un castron pe fundul căruia aţi presărat făină. Acoperiţi cu o pânză. Lăsaţi aluatul să crească cel puţin o oră, până când îşi dublează volumul.

Adăugaţi la sosul de roşii un vârf de cuţit de sare şi ulei de măsline extravirgin.

Împărţiţi aluatul în 4 părţi şi întindeţi-o pe fiecare dintre ele în formă de disc cu grosime variabilă, după preferinţe. Puneţi sosul condimentat pe aluat.

Tăiaţi Mozzarella Galbani în cubuleţe şi adăugaţi-o peste sos.

Ornaţi după gust cu câteva frunze de busuioc. La sfârșit adăugaţi puţin ulei şi coaceţi în cuptor la 250°C timp de 15 minute sau până când aluatul se rumeneşte bine.