Pizza Alto Adige - Galbani
Mod de preparare

Dizolvaţi drojdia şi zahărul într-o ceaşcă cu apă călduţă, iar sarea într-o altă ceaşcă cu apă.

Aşezaţi făina pe suprafaţa de lucru, dându-i forma clasică de movilă. Faceţi o gropiţă în mijlocul acesteia şi puneţi în ea apa cu drojdia şi apa cu sarea, apoi uleiul şi începeţi să frământaţi energic, adăugând apă şi făină dacă este necesar. Frământaţi cu putere până când obţineţi un aluat neted şi elastic și puneţi-l într-un castron pe fundul căruia aţi presărat făină şi acoperiţi cu o pânză. Lăsaţi aluatul să crească cel puţin o oră sau până când îşi dublează volumul.

Împărţiţi aluatul în 4 părţi şi întindeţi-o pe fiecare dintre ele în formă de disc cu grosime variabilă, după preferinţe.

Puneţi pe blatul de pizza sosul de roşii asezonat cu ulei extravirgin, sare şi piper, apoi ornaţi cu Mozzarella Galbani tăiată cubuleţe.

Coaceţi în cuptor la 250°C timp de 10 minute, apoi scoateţi pizza şi ornaţi cu măslinele negre tăiate rondele și acoperiți uniform cu feliile de speck.