Rețetă

Pizza cu sos pesto și roșii

Pizza cu sos pesto și roșii - Galbani
Mod de preparare

Dizolvaţi drojdia şi zahărul într-o ceaşcă cu apă călduţă, iar sarea într-o altă ceaşcă cu apă.

Aşezaţi făina pe suprafaţa de lucru, dându-i forma clasică de movilă. Faceţi o gropiţă în mijlocul acesteia şi puneţi în ea conţinutul celor două ceşti, adăugaţi uleiul şi frământaţi energic. Dacă este necesar, mai adăugați apă și făină, până când obţineţi un aluat neted şi elastic. Puneţi aluatul într-un castron pe fundul căruia aţi presărat făină în prealabil şi acoperiţi cu o pânză. Lăsaţi aluatul să crească timp de 3 ore.

Apoi, întindeți aluatul pentru a forma blatul de pizza.

Presărați pe deasupra Mozzarella Galbani tăiată în bucăți mici, Ricotta Galbani (lăsați o lingură deoparte pentru mai târziu) și roșiile cherry.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute la 220 ° C.

Între timp, preparați sosul pesto, amestecând busuiocul, cățelul de usturoi tocat, lingura de Ricotta Galbani pe care ați ținut-o deoparte, parmezanul răzuit și câteva semințe de pin în mojar sau mixer.

La final, întindeți pesto-ul pe pizza și serviți-o caldă.