Rețetă

Salată de ton, mozzarella şi ardei

Salată de ton, mozzarella şi ardei - Galbani
Mod de preparare

După ce aţi spălat ardeiul gras şi l-ați lăsat la uscat, coaceţi-l în cuptor la 180°C timp de 15 minute.

Între timp, spălaţi şi tăiaţi în felii roşiile şi Mozzarella Galbani şi scurgeţi tonul.

Puneţi ardeiul cât este cald într-un vas acoperit cu o folie alimentară. Lăsaţi-l să se răcească 10 minute, apoi curăţaţi-l cu atenţie de coajă şi de seminţe. Tăiaţi-l în fâşii subţiri.

Spălaţi şi uscaţi bine salata şi puneţi-o într-un castron, în mijlocul căruia veţi aranja ardeiul şi tonul, iar de jur împrejur bucăţile de roşii şi de Mozzarella Galbani, alternativ.

Pregătiţi într-un vas caperele, fileul de anșoa şi busuiocul, toate tocate mărunt. Adăugaţi un vârf de cuţit de sare și de piper alb, oţet balsamic şi amestecaţi bine. Cu o mână turnaţi ulei extravirgin câte puţin, iar cu cealaltă mână bateţi cu telul pentru a obține o compoziție moale și spumoasă.

Condimentați salata cu sos după gust.