Rețetă

Pizza cu mozzarella și somon

Pizza cu mozzarella și somon - Galbani
Mod de preparare

Se amestecă făina intermediară cu apa, drojdia proaspătă și sarea. Adăugați sarea ultima, când toate celelalte ingrediente sunt perfect amestecate. Formați o minge și lăsați aluatul să se odihnească timp de aproximativ 15 minute acoperit cu un prosop.

Întindeți aluatul pentru a obține o formă dreptunghiulară și pliați-l: aduceți partea dreaptă spre centru, apoi partea stângă, până se suprapun. Îndoiți partea superioară a aluatului spre centru și înfășurați-o astfel încât deschiderea să fie în partea de jos.

Repetați operația până când aluatul este moale și neted. Apoi puneți aluatul într-un recipient mare închis și țineți-l la frigider timp de cel puțin 12 ore.

A doua zi, cu trei ore înainte de coacere, dați-i din nou aluatului o formă rotundă sau dreptunghiulară în funcție de forma de copt folosită și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei într-un recipient uns și închis.

După trei ore, întindeți aluatul pe blatul cu făină și așezați-l în forma de copt ușor unsă.

Așezați deasupra Mozzarella Galbani ruptă cu mâna și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 220 ° C timp de aproximativ 12/15 minute.

Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească câteva minute. Apoi adăugați câteva lingurițe de iaurt fără lactoză, completați cu somon, coajă de lămâie rasă și arpagic tocat.
Adăugați puțin ulei de măsline extravirgin înainte de a servi pizza.